dissabte, 31 de gener del 2015

Cursa ARCS Súria (12,5 km i 1000 mts d+)

Resum: Bon entreno de cara la Montserrat skyrace!

Repetim la mateixa película de fa 15 dies, amb els mateixos protagonistes. (el Jaume Mayor encara està lesionat). Passo a buscar el David Turull i anem a Súria. Fa sol i bastant fred, i malgrat les previsions de fort vent, no en fa gaire, de moment.

Escalfem una mica i anem cap a la sortida. A les 10h comença la cursa puntualment. Collons, sembla que s'acabi el Món i sembla més aviat una cursa de 1500 mts (anem a 3´30/km). Tothom vol agafar llocs capdavanters per evitar taps. Pugem al castell i vaig passat de revolucions; decideixo afluixar per no trencar motor...

De seguida comencem a pujar, i collons com puja!!! Ja no me'n recordava, ja que l'any passat no la vaig poder fer perquè estava lesionat. Com pot ser que en un lloc com el Bages (sense contar Montserrat), es puguin fer 1000 mts de desnivell positiu en poc més de 12 km? Impressionant!!! 

Bona pujada, a bon ritme, i baixada discreta, tot i que millorant, em continua adelantant massa gent. Arribo amb 1h13´29", el 48è de 200 arribats. El David arriba amb 1h52´57", el 121è. Bon entreno per estar a tope el més de març a la Montserrat Skyrace!


dimecres, 21 de gener del 2015

Cursa ARCS St Vicenç Castellet (15 km i 900 mts d)

Resum: Cal millorar a les baixades!

A les 8h45 em passa a buscar el David Turull. Fa fred i estic costipat (o em passa de cop o m'acaba de rematar). Arribem a St Vicenç de Castellet a les 9h. Anem a recollir dorsal i saludem als de sempre. Ens canviem al cotxe, sortim a escalfar una mica i anem cap a la sortida.

La cursa comença puntualment a les 10h. Sortim com sempre a fondo per evitar els taps de les primeres rampes. Passem pel carrer Gran, pel davant d'on vaig viure durant 27 anys (qui m'hagues dit llavors que 16 anys després estaria aquí....). Enfilem la carretera del Pont i d'aquí cap a buscar el primer corriol, on no evito dos o tres parades; i es que hi ha molt ferro i tinc força gent al davant.



A partir d'aquí, millor fer un resum per no extendre'm: pujades amb molt bones sensacions i adelantant a gent, i baixades massa lentes on m'adelanta massa gent. Realment avui comprobo allò que diuen que les curses es guanyen a la baixada, doncs he estat tota la cursa adelantant-nos amb el David Preñanosa (jo a la pujada i ell a la baixada) i al final m'ha tret mes d'un minut...

Arribo amb 1h26´ (el 47è de 241 arribats). El David Turull arriba el 80è amb 1h42' (el 117è). Joan Rubiralta: gràcies per haver vingut a animar-nos i fer-nos la foto a l'arribada!


dilluns, 5 de gener del 2015

Cursa dels Nassos (10 km)

Resum: Quina manera d´acabar l´any!

Som 31 de desembre, avui es fa la cursa de Sant Silvestre a molts llocs, i aquest any per primera vegada a la meva vida aniré a la de Barcelona, una de les més populars del Món, on hi corren unes 10.000 persones. Surto de casa després de dinar, i arribo a Barcelona a les 16h. Deixo el cotxe a l´aparcament de la Mar Bella, em canvio i vaig al davant de la botiga de Prorunners Barcelona, on he quedat amb la gent del gimnàs Asme-Vintró, on vaig a nedar els migdies.


Ens fem la foto oficial (amb algunes absències, com el Victor o el Paco), i surto disparat a la cantonada Selva de Mar-Taulat, on he quedat amb la gent de la feina, qui m´han pagat la inscripció, de manera que avui correré per Agbar. Falta molta gent, ja que hauríem de ser uns 30. Fem la foto oficial.


Escalfo una mica i vaig cap a la sortida. Com que no he fet cap cursa d´asfalt de 10 km aquest any, em toca sortir desde l´últim calaix, darrera de 10.000 persones (impossible fer bon crono). Em dirigeixo al calaix sub40 i suplico que em deixin entrar. Fins i tot ensenyo la classificació de la mitja de Barcelona de l´any passat, on vaig fer 1h24', i al final em deixen entrar per pesat...

Estic motivadíssim! Intentaré baixar dels 40', tot i no haver fet gaires sèries, i entrenant poc per asfalt. La cursa comença a les 17h30. Estic 30 segons per arribar a la línia de sortida, això vol dir que tinc més gent a davant de la que em pensava i els dos primers kms vaig més a poc a poc del què voldria. Tot i això, anem a 3'45/km, i segurament m´ha anat bé. A partir del km 3, el grup ja s´ha estirat del tot i intento mantenir el ritme de 3'50/km, per tenir un coixí pels últims quilòmetres. Acabo molt millor del què em pensava, mantenint el ritme per sota dels 4'/km tota la cursa. A la recta d´arribada m´adelanta el Xavi del gimnàs Vintró i entrem un darrera l´altra amb un temps oficial de 39'28" (39'09" de temps real, descontant els segons de la sortida fins que arribes a la línia de sortida). Posició 670 de 9.842 arribats!!!